Qui som

El projecte de Casal Popular a Tarragona, Sageta de Foc, neix com a resultat de la col·laboració entre determinats col·lectius i persones de la ciutat, que després de treballar conjuntament al voltant de diverses problemàtiques socials, van trobar necessari engegar un projecte comú. És, doncs, reflex de l’activitat social i política conjunta d’aquest últim any, i pretén continuar servint de nexe de col·lectius i persones compromeses de la ciutat en la seva trajectòria.

El projecte té com a objectiu crear un espai autònom i autogestionat i una base social alternativa a la ciutat que treballi per superar els estralls que causen a casa nostra el capitalisme i l’imperialisme del sistema dominant i en el qual ens trobem immersos.

Té l’objectiu de promoure la diversitat, és a dir, la cultura, contra l’homogeneïtzació que ens imposa aquest model imperialista de societat. Tenim l’objectiu de lluitar contra el pensament únic. El casal ha de realitzar actes culturals de tota mena (debats oberts, xerrades, tallers, exposicions, representacions musicals i teatrals, formació de tot tipus…) i ha de facilitar que qualsevol persona o col·lectiu de la ciutat, per iniciativa pròpia, pugui desenvolupar aquella expressió artística que trobi convenient. El casal ha de ser un espai on proliferin totes aquelles mostres culturals i artístiques que no tenen lloc a la nostra societat perquè no produeixen beneficis econòmics. Ha d’anar en contra d’aquest criteri que diu que només sobreviu l’art que és consumit.

Sageta de Foc promourà l’activitat de totes aquelles organitzacions i col·lectius que es basin en el model assembleari, així com també facilitarà que aquests col·lectius es coordinin i organitzin entre ells per assolir objectius comuns. Té el deure de promoure de manera activa que la població de Tarragona s’organitzi per ella mateixa, pensi i decideixi per ella mateixa els drets i deures que vol tenir i el conjunt del seu futur.

A més, el casal pretén lluitar activament contra qualsevol discriminació ja sigui per motiu de raça, procedència, llengua, classe, orientació sexual o creences.

D’aquesta manera, engeguem un projecte autogestionat, creat pel poble i al servei del poble per tal de començar a lluitar realment per construir i no pas per consumir, per assolir la nostra llibertat individual i col·lectiva.