Aquesta setmana cinefòrum “Palestina amb ulls de dona” i actes entorn a Tarragona Fallera!

Aquí podeu trobar totes les activitats d’aquesta setmana, que van des del cinefòrum fins a la paella de dissabte! Mireu, mireu!

Dijous 15 i dissabte 17 de juny . Tarragona Fallera!

Dijous 15 de juny, 18.30h, Antiga Audiència: Inauguració de l’exposició “La història de les falles a Tarragona”.

Dijous 15 de juny, 19.00h, Casal Popular Sageta de Foc:  XerradaLes falles a Tarragona de 1933 a 1936“. A càrrec de Magí Benito.

Dissabte 17 de juny, 11.00h, Casal Popular Sageta de Foc: Taula rodona  “Propostes de falles alternatives i autogestionades”. Amb Falles Combatives de València i Espai País Valencià de Barcelona.

Dissabte 17 de juny, 13.00h, Casal Popular Sageta de Foc: Vermut popular amb Dj Luna.

Dissabte 17 de juny, 14.00h, Casal Popular Sageta de Foc: Dinar Popular paella valenciana. Podreu adquirir els tiquets a partir del dia 10 de juny al Casal! Preu: 8 euros.

Dissabte 17 de juny, 17.30h, Casal Popular Sageta de Foc: Concert en acústic amb Xavier Marcos.

cartell falles bo-001

 

Divendres 16 de juny a les 20.00h. Cinefòrum “La terra parla àrab”, emmarcat en el cicle “Palestina amb ulls de dona”.  Casal Popular Sageta de Foc.

Aquest mes de juny organitzem conjuntament amb l’Hora Violeta, BDS Tarragona i altres col·lectius i entitats el cicle de cinema “Palestina amb ulls de dona”.

Es tracta d’un cicle de tres documentals realitzats per e directores de cinema palestines  que permet conèixer la història d’aquesta terra des de finals del segle XIX fins a l’actualitat.

Per al debat de  La terra parla àrab, de Maryse Gargour (2007) comptarem amb la presència d’Aritz Garcia, membre de SODEPAU, politòleg i especialitzat en Palestina/Israel.

Sinopsi: A les darreries del segle XIX, el Sionisme, un moviment polític minoritari, apareix a l’escenari internacional. Com havien teoritzat els seus líders històrics, aquest encarna el desig de crear un estat jueu en algun indret del món i particularment a Palestina.A l’època i durant milers d’anys, “La terra parla àrab”. Palestina està habitada pels àrabs de Palestina, els Palestins. Com els líders Sionistes administren i després concilien les seves ambicions polítiques amb la realitat sobre el terreny a Palestina a finals del segle XIX? A partir de cites dels líders sionistes, imatges d’arxiu inèdites, la premsa de l’època, documents oficials, entrevistes amb historiadors i testimonis de Palestins d’abans del 1948, “La terra parla àrab” mostra des d’una mirada històrica i cinematogràfica una explosiva veritat, la de la neteja étnica de la terra de Palestina a mans dels Sionistes.

cicle_dones_palestines_cartel_web

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s