Aquesta setmana cinefòrum 1D, dia per la lluita contra la SIDA, i xerrada sobre l’aparheid israelià i el moviment BDS!

Aquesta setmana al Casal tenim, a més de les activitats, dos actes que no us podeu perdre!

Dijous 1 de desembre a les 19.30h. Cinefòrum Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA! 

acte-genere-lliure_1d

El proper djous, 1 de desembre, es duràa terme al Casal un cinefòrum amb un documental entorn a la lluita contra la SIDA, How to Survive a Plague. Us fem arribar la sinopsi i el tràiler! I porteu sopar per compartir!
Organitza: Gènere Lliure.

SINOPSI   //  TRÀILER: Narra l’història de dues coalicions (ACT UP y TAG (Treatment Action Group), l’activisme i l’innovació de les quals  va trasformar el diagnòstic de la SIDA de una malaltia mortal a una malaltia crònica.

Divendres 2 de desembre a les 19.00h.  Xerrada L’aparheid israelià i el moviment  BDS

carte_bds_tarragona-02

I l’endemà, 2 de desembre, ens visiten des de BDS Catalunya. Aquest moviment global duu a terme una campanya de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel fins que acompleixi amb el dret internacional i els drets del poble palestí va ser iniciat per la societat civil palestina al 2005 i està coordinat pel Comitè Nacional Palestí BDS (BNC). La campanya BDS és una estratègia que permet a la gent conscienciar-se per a assumir un paper actiu en la lluita palestina per la justícia.

En aquesta ocasió tindrem comptarem amb la presència de dues activistes. Per una banda Aritz García Gómez, llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Pompeu Fabra i Màster en Relacions Internacionals per la Universitat Autònoma de Barcelona i director de SODEPAU, especialista en Mashrek/Orient Mitjà. Ell ens explicarà el procés de colonització de Palestina pel moviment sionista i la transformació de les societats palestina e israeliana des del inici de la colonització fins a l’actualitat.

També intervendrà  Hakima Abdoun, estudiant de treball social, activista pels drets humans, portaveu del BDS Tarragona i membre de diverses plataformas ciutadanes. Aquesta explicarà la importancia de la campanya BDS com a eina pacífica per aconseguir la liberació del poble palestí i acabar amb l’ocupació sionista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s