24 de JULIOL, xerrada “La música en l’espai: el format concert”!

La xerrada “La música en l’espai: el format concert”  tindrà lloc demà divendres a les set de la tarda i anirà a càrrec de Laura Valls, incribint-se aquesta dins d’un cicle de tres xerrades organitzades per membres de la Jove Orquestra InterComarcal (JOIC). L’objectiu de la proposta musicològica és generar una escolta crítica en el públic dels propers concerts de l’orquestra (31 de juliol a la Selva del Camp, 1 d’agost a Amposta i 2 d’agost a Tarragona) i en totes aquelles persones interessades en dissecar les entranyes d’allò que en diem “anar a un concert de música clàssica”. Així doncs, el proper 24 de juliol analitzarem el concepte de concert clàssic, el que suposa anar a un espectacle amb aquest format tant des de la banda del públic com des de la dels músics.

La Jove Orquestra InterComarcal (JOIC) està formada íntegrament per músics d’entre 16 i 30 anys que es troben en etapes personals i artístiques ben diferents. L’autogestió de tota la feina que hi ha darrere de la música que escoltem als seus concerts ha estat possible gràcies a la repartició del lideratge entre els membres més experimentats de cada àmbit, la diversitat d’especialització que presenten els joves i el seu anhel comú de fer música de la millor manera possible.

Una base molt important del col·lectiu és la de promoure els talents joves. Des de la seva formació, la JOIC ha intentat configurar els programes musicals de tal manera que hi hagués sempre un solista en els concerts. L’any 2013 es va organitzar el Primer Concurs de solistes de la JOIC, i el guanyador del concurs del 2015 tocarà en els concerts que ofereix l’orquestra aquest estiu elConcertino per a trombó i orquestra de F. David. El programa que interpretarà la JOIC constarà també de l’obertura de les “Hèbrides” (Die Hebriden, op. 26) de F. Mendelssohn i la simfonia no. 4 de J. Brahms.

El compromís social és també un component de l’esperit de la JOIC. La col·laboració amb la Lliga contra el càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre és mostra de la vessant solidària dels concerts de l’orquestra. A més, la JOIC sempre ha apostat per l’apropament de la música clàssica a la societat, que és l’objectiu del nostre cicle de xerrades.

Us hi esperem a totes!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s