Tarragona s’anima a teixir un país de veus

1618525_425215207613251_251313575_nEl Casal Popular Sageta de Foc va començar la seva programació d’activitats al nou local amb la presentació del projecte Ràdio Terra. Sergi Franch va explicar els motius que els van impulsar a ell i a un altre company de Reus a començar aquesta aventura. El 3 de febrer va ser la primera presentació pública, i a partir de llavors ja tenien programades una cinquantena d’actes. El de Tarragona, després de la Cava, va ser la tercera, és a dir, tot just a l’inici. S’hi van destacar les seves arrels de periodisme popular i de polifonia de fonts, així com els suports tant d’entitats com de mitjans de comunicació locals, comarcals i nacionals.

Volen teixir un país de veus, i ho faran a través de l’economia cooperativa i una campanya potent de recollida de socis. En aquest sentit, van citar com a referents els diaris Berria i Gara, antics Egunkaria i Egin, però també els començaments de l’Avui. Proposen l’horitzontalitat com a criteri màxim per prendre decisions, i estendre els beneficis que es puguin generar arreu del territori. El primer estudi serà a Reus, el mateix lloc on faran la primera assemblea de micròfons, amb totes les sòcies que així ho desitgin, el proper 17 de maig, coincidint amb la trobada de Casals i Ateneus dels Països Catalans.

Al final de la xerrada, les intervencions del públic anaven sobretot dirigides a com fer conèixer el projecte per tal de fer-lo viable, així com el silenci mediàtic que segons quins mitjans estan exercint sobre aquesta nova ràdio. És precisament per això que s’han plantejat aquestes xerrades, per difondre arreu de les comarques la idea que amb 2 euros al mes es pot crear un nou mitjà amb moltes més potencialitats que les dels que fins ara hi ha. Així, doncs, si voleu informar-vos-en podeu fer-ho a través del seu web o bé assistint a les properes presentacions que es duran a terme al Camp, a Montblanc el 28 de febrer i a Falset el 14 de març.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s