Cicle de xerrades internacionalistes: Veneçuela i Castella, a Tarragona

602056_3018593599911_1352701315_n(1)Arran Tarragona ha volgut agafar aquest moment de crisi causada pel capitalisme per desmentir diversos mites com el que Hugo Chávez era un dictador o que el territori fora dels Països Catalans és Espanya.

Estem en un context on el capitalisme i l’imperialisme, tan ianqui com espanyol i francès, ataca a tort i a dret al poble amb la finalitat de dividir-lo i, així, evitar que pugui lluitar d’una manera conjunta i unida. Alguns d’aquests exemples són:

– Dient que Hugo Chàvez era un dictador, que no hi havia llibertat d’expressió, etc. No obstant, com és que si va ser un dictador ha guanyat eleccions? Com és que si no hi havia llibertat d’expressió l’oposició és tan visible? Més i més preguntes que ens sorgeixen a l’hora de veure imatges, informació dels mitjans digitals capitalistes que ens enganyen. Per què hi ha una informació que se’ns està ocultant? Per això hem volgut portar a 3 ponents per aprofundir i aclarir aqustes qüestions: a Diana Carbajal que forma part del consulat de Veneçuela, a Xavi Milian que ha estudiat els processos participatius de Veneçuela i a un ponent de la Brigada Catalana Veneçolana Alí Primera, on ens donarà un punt de vista internacionalista, i ens explicaran la lluita, la història i el context actual.

– Dient des de la resta de l’Estat espanyol que Catalunya roba, i viceversa, dient que ens roben des dels pobles de l’Estat espanyol. Amb aquesta estratègia volen que el poble català es divideixi, creant un odi contra la gent de fora. Espanya és un invent fracassat que ha ocultat durant segles l’existència de pobles sobirans; els sistema de l’Estat espnayol ha estat robant i continua robant als pobles que té sotmesos, privant de’autodeterminar-se i de decidir per aquests mateixos. Per això des d’Arran apostem per un model socialista, independentista i feminista, en contra de l’imperialisme espanyol i francès, i hem volgut portar a un ponent que ens parli des d’una altre realitat, on ens explicarà quina és la història de Castella, que dir llengua castellana no és el mateix que llengua espanyola, la seva lluita durant segles i segles, la repressió establerta al seu territori, etc. Per això hem portat a un militant de Yesca, l’assemblea revolucionària castellana, que lluiten contra l’imperialisme, el capitalisme i el patriarcat.

Aprofitant, doncs, la campanya que estan duent a terme des d’Arran sota el lema de “Només lluitant tenim futur!” han inclòs la lluita internacionalista entre pobles. Per això, us conviden a participar en aquest cicle de xerrades:

– el DIJOUS 4 D’ABRIL a les 19.30h, “El procés revolucionari a Veneçuela” (processos participatius, situació política actual i situació del jovent veneçolà), al Casal Popular Sageta de Foc (C/Trinquet Vell 15).

– el DISSABTE 6 D’ABRIL a les 19h “Trenquem el mite: Castella no és Espanya” (la lluita comunera d’ahir i d’avui), al Casal Popular Sageta de Foc (C/Trinquet Vell 15).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s