El documental del Casal Popular Sageta de Foc de Tarragona, ja a la xarxa

vídeo1El Casal Popular Sageta de Foc va néixer el juliol de 2005 al carrer Trinquet Vell número 15 de Tarragona. Aquest documental, elaborat per Pobleviu.cat amb la col·laboració del Casal, explica la seva història i el projecte que properament tiraran endavant de canvi de local. Des dels seus inicis fins a l’actualitat, passant per diversos sotracs i conflictes interns, el Casal Popular ha significat un abans i un després dels moviments socials a Tarragona.

Es tracta del primer documental d’aquest portal i es va començar a gestar al mes de desembre. Des de llavors, dues càmeres han enregistrat i seleccionat les paraules de set persones que d’una manera o altra han tingut o tenen relació amb el Casal i la seva trajectòria. Són Arnau Raventós, coordinador del Casal; Santiago Fortuny i Josep Maria Martorell, membres d’Endavant (OSAN); Marc Suanes i Jordi Martí Font, membres de l’Ateneu Llibertari Alomà; David Garcia, ex-membre d’Endavant (OSAN); Laia Estrada i Elisabeth Sánchez, membres de Cau de Llunes, l’Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona; i Xupi, ex-membre de l’Assemblea de Joves de Tarragona. La missió d’aquest vídeo, a més d’explicar la història més recent dels moviments socials tarragonins, és la de posar en comú idees, iniciatives i recels creats al llarg del temps i compartir un espai de diàleg, així com narrar el procés de creació i els problemes i el moviment que es generen a partir d’un Casal Popular. És per això que el dia de la projecció un cop visionat el vídeo va tindre lloc un debat on hi van ser presents les persones que hi surten i moltes altres. El Casal es va omplir el passat 7 de març i l’ambient creat va facilitar l’entesa de moltes d’aquestes persones.

Per culpa d’alguns problemes tècnics, fins avui no ha estat possible penjar el documental sencer a la xarxa. Perdoneu les molèsties, gaudiu-lo i si teniu cap crítica estarem obertes a escoltar-les.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s