23 d’abril, el Casal a la diada de Sant Jordi

Ahir, en motiu de la diada, el Casal va tornar a ser present a la rambla de Tarragona fent una paradeta informativa i de venta de roses i estelades.

Ja feia uns anys que el Casal havia deixat d’intervenir en aquesta diada com a entitat pròpia, però enguany s’ha fet un esforç per tornar a participar en aquest dia tant especial. I és especial perquè és una de les festes catalanes més boniques, on es posa èmfasi en la cultura i en la lectura, un dia on els ciutadans es bolquen al carrer i participen activament en la diada amb múltiples paradetes, diada castellera,… etc. A més, és una nova oportunitat perquè els col·lectius de l’Esquerra Independentista de la ciutat prenguin el carrer, fer difusió i reivindicar amb més força els nostres drets socials, laborals i nacionals.

A més, des del Casal hem aprofitat la diada d’enguany per solidaritzar-nos amb les companyes de les Illes Balears, que lluiten per dignificar la llengua catalana després dels atacs que darrerament està patint el català. Uns atacs sistemàtics, consentits i vergonyosos cap als drets lingüístics, i que com bé sabem, no són pas aïllats. És per això que moltes paradetes de diferents col·lectius han fet un gest per demostrar la solidaritat amb la seva lluita, i difondre la unitat de la llengua arreu dels Països Catalans. Aquest gest ha consistit en repartir llaços i octavetes de la campanya “Enllaçats pel català”, durant tota la jornada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s