El Casal Popular Sageta de Foc denuncia tracte discriminatori per part de l’Ajuntament

L’espai cultural i social de la Part Alta Casal Popular Sageta de Foc, en l’organització d’una calçotada a la ciutat, s’ha trobat amb impediments de l’Ajuntament de Tarragona. Segons l’equip de govern, “no queda bé” una mostra de cultura gastronòmica popular al carrer. Des del Casal denuncien favoritisme en veure que hi ha espais reservats per als negocis privats i que l’associacionisme està relegat a llocs menys transitats. D’altra banda, no entenen aquesta manca de suport quan el consistori s’ha hagut de recolzar sobre el teixit associatiu per tal d’omplir d’actes la capitalitat cultural catalana.

Fa setmanes que el Casal Popular Sageta de Foc organitza una calçotada, emmarcada en el seguit d’actes que s’impulsen des d’aquest espai per tal de dinamitzar la vida cultural i associativa de la Part Alta i de Tarragona en general. La petició inicial demanava fer-la a la plaça Verdaguer. En aquest cas, la resposta va ser negativa a causa que, segons sembla, el proper dia 10 de març, el dia pensat per a la calçotada popular, coincidia amb una exposició que aquests dies ocupa quatre metres quadrats d’una de les places més grans de la ciutat. Davant d’aquesta aparent incompatibilitat, es va donar l’alternativa de la plaça del Rei, i es va acceptar. Més tard, una trucada per part del consistori demanava canviar de lloc aquest acte ja que “dóna mala imatge” dels nostres carrers i de les nostres places més turístiques. Els llocs proposats, doncs, s’adeien a zones prou amagades sense trànsit i que no permeten fer conèixer i compartir una tradició tan arrelada com la calçotada als vianants. Finalment, l’acord al que es va arribar és amb la plaça dels Sedassos.

Des del Casal no entenen com es pretén desenvolupar-se com a capital cultural catalana aquest 2012 alhora que es veta les activitats del teixit associatiu que, essencialment i segons ha confessat el mateix consistori, ha d’omplir d’actes la ciutat per manca de pressupost municipal. Tot i així, seguiran amb el pla previst i la calçotada es farà el proper dissabte 10 de març a la plaça dels Sedassos. Els actes començaran a les dotze del migdia al Casal, al carrer Trinquet Vell número 15, amb vermut i música, i posteriorment a les dues serà el moment de la calçotada. Una calçotada que vol ser la primera de moltes per tal de potenciar aquest àpat també al carrer i des de l’associacionisme. Per tal de preveure la quantitat de menjar que cal comprar, demanen que la gent s’apunti directament al Casal aquesta setmana o que enviïn un correu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s