Un vespre parlant sobre democràcia

Dimecres 17 de novembre a les 7 del vespre al Casal Popular Sageta de Foc, Endavant-OSAN va organitzar una xerrada en el marc de la campanya electoral del 20 de novembre, que va reunir més d’una vintena de persones per tal de reflexionar sobre quin és grau de democràcia al nostre país i a l’Estat espanyol, i com cal analitzar la convocatòria d’eleccions espanyoles des d’aquesta perspectiva.

Per tal d’introduir el debat, l’historiador, politòleg i militant de l’Esquerra Independentista Xavi Milian, va realitzar una xerrada que serví per introduir diferents conceptes que ajudessin a acotar el debat. En aquest sentit, s’analitzà el concepte “democràcia”, per tal de denunciar la utilització que les classes dominants fan d’aquest terme, limitant-lo a l’esfera política tot deixant el poder econòmic en mans privades, o justificant la vulneració de drets i llibertats bàsiques.

També realitzà un repàs sintètic de l’evolució de l’organització de les societats històriques i com aquesta ha determinat majors o menors graus de democràcia. Milian va finalitzar aquesta exposició posant l’accent en l’important procés de democratització que s’està desenvolupant en diferents països d’Amèrica Llatina i, especialment, a Veneçuela. La xerrada va finalitzar desgranant l’entramat institucional de l’estat espanyol per tal de denunciar la manca de democràcia existent, que es materialitza amb la negació del Dret d’Autodeterminació, requisit previ per poder parlar d’una societat democràtica. El ponent també denuncià que el grau de representativitat que té el poble català a les institucions espanyoles no li pot permetre, en cap cas, el reconeixement dels seus drets més inalienables. Per aquest motiu va apel·lar a la confrontació democràtica amb l’Estat des de les institucions més properes al territori, així com a treballar en tots els àmbits de la societat –incloses les institucions- per construir una alternativa popular que permeti un major grau de democratització del nostre poble.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s