Èxit de la Segona Escola Feminista d’Estiu per a dones

Les jornades, que es desenvoluparen entre el Casal Popular Sageta de Foc i el Centre Social Kal Pobre els dies 5 i 6 d’agost van girar entorn de la pressió estètica. Cau de Llunes (AFRT),  que defineix la pressió estètica com “el bombardeig constant d’un estereotip de dona impossible, a no ser que es duguin a terme mesures disciplinàries estrictes en quant a l’alimentació, o despeses econòmiques en tractaments, quirúrgics o no, alguns dels quals arriben a posar en risc la salut de la persona” van abordar els inicis de la pressió estètica, el seu efecte en la salut emocional de les dones i el seu vincle amb el sistema capitalista. A aquesta segona edició de l’escola hi van assistir al voltant d’una trentena de dones en les jornades organitzades per l’Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona.

Les tres sessions es van caracteritzar per ser participatives, dinàmiques i amenes. Gràcies, en bona part a que estigués obert només a dones, es va establir un clima de comunicació i de confiança que va facilitant la reflexió i debat entre totes les assistents. Aquestes, d’edats i procedència diverses, van rebre un dossier amb un recull de textos relacionats amb la pressió estètica i se’ls va oferir esmorzar i dinar de germanor a preus populars.

En aquesta segona edició de l’Escola d’Estiu, estaven proposades tres sessions participatives per analitzar com i per què s’origina aquesta opressió, com ens afecta en la nostra salut física, psíquica i sexo-afectiva, i com podem enfrontar-nos-hi a partir de la nostra pràctica quotidiana.

Cau de Llunes “agraeix la participació de totes les dones que van assistir a la segona Escola Feminista d’Estiu així com la bona predisposició i implicació al llarg de tots els tallers”.

*Extret de pobleviu.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s