Crònica de la xerrada de l’Aleida Guevara a Tarragona (23 de febrer de 2011)

 Èxit d’assistència a la xerrada “DeCuba” d’Aleida Guevara i organitzada pel Casal Popular Sageta de Foc de Tarragona,

del que també ha col·laborat el Sindicat de Comissions de Base (Co.bas).

En una Aula Magna (URV- Campus Catalunya) plena de gom a gom, més de 300 persones han acudit per escoltar de la mà d’Aleida Guevara, una de les filles d’Ernesto Che Guevara, pediatra i gran coneixedora de la realitat cubana, el punt de vista cubà sobre panorama polític actual.

L’acte s’ha iniciat amb una breu explicació del projecte de l’entitat organitzadora, el Casal Popular Sageta de Foc de Tarragona i, posteriorment, s’ha presentat a la ponent.

Durant la seva intervenció, ha parlat de temes diversos tals com: la visió real i injusta del bloqueig i altres polítiques en contra del poble cubà, el projecte ALBA (Aliança Bolivariana pels Pobles d’Amèrica) seguint el propòsit històric de Simón Bolívar, la realitat en l’educació i la sanitat cubana així com els projectes solidaris en d’altres països (exemple d’aquests projectes són els centenars de metges solidaris a Haití, abans i després del terratrèmol), els 5 herois cubans presos als EEUU, ,… etc. Un dels altres punts tractats ha estat l’estratègia del govern cubà davant dels reptes i conjuntura actuals, la qual es basa en els grans debats nacionals realitzats per trobar solucions als problemes existents com per exemple la manca de serveis o la compra-venta de cases i cotxes. Fruit d’aquest debat, es faran les resolucions corresponents en la propera Assemblea Nacional.

Un cop finalitzada la xerrada, hi ha hagut un interessant i llarg torn de preguntes del públic assistent amb varietat d’opinió, que ha fet aprofundir en alguns dels temes exposats i d’altres de nous.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s